Klanten geven ons 4.9/5
4.9/5

De beste manier voor up sell en cross sell

Deel post

Als eigenaar van een WooCommerce-webshop, wil je graag zoveel mogelijk verkopen genereren. Eén van de manieren om dit te doen, is door middel van upselling en cross-selling. In dit blog leggen we uit wat deze termen betekenen en hoe je ze succesvol kunt toepassen in jouw webshop.

Upselling betekent dat je een klant een duurder product aanbiedt dan het product dat hij/zij oorspronkelijk wilde kopen. Cross-selling houdt in dat je een klant aanvullende producten aanbiedt die goed passen bij het product dat hij/zij al heeft gekocht. Beide strategieën kunnen zorgen voor een hogere omzet per klant en een hogere klanttevredenheid.

Om upselling en cross-selling succesvol toe te passen in jouw webshop, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Ken je klanten en hun aankoopgeschiedenis. Door te weten wat je klanten eerder hebben gekocht, kun je gerichte aanbiedingen doen die aansluiten bij hun interesses.
  2. Maak gebruik van productbundels. Door gerelateerde producten als bundel aan te bieden, verhoog je de kans dat klanten meer producten bij je kopen.
  3. Zorg voor goede productbeschrijvingen en afbeeldingen. Klanten willen graag weten wat ze kopen voordat ze het aanschaffen. Zorg daarom voor duidelijke en uitgebreide productbeschrijvingen en afbeeldingen.
  4. Maak gebruik van aanbevelingen. Door producten aan te bevelen die goed passen bij het product dat de klant al heeft gekocht, verhoog je de kans dat hij/zij nog meer bij je gaat kopen.
  5. Bied kortingen aan. Door bijvoorbeeld een korting te geven op het tweede product dat de klant koopt, stimuleer je hem/haar om meer te kopen.

Wil je jouw WooCommerce-webshop nog succesvoller maken? Dan kunnen wij je daarbij helpen! Bij ons kun je terecht voor het ontwerpen en bouwen van een professionele website en webshop die perfect aansluit bij jouw wensen en doelstellingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Lees meer blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen aantal keren per jaar tip en trick om je website beter, sneller en mooier te maken...