Klanten geven ons 4.9/5
4.9/5

De Kracht van WordPress websites: Bouw een Sterke Website met Top Page Builders

Deel post

Wordpress website grote merken yousource

In de wereld van website ontwikkeling is WordPress al lang de onbetwiste koning. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functionaliteiten en aanpasbaarheid, is het geen verrassing dat WordPress de voorkeurskeuze is voor talloze bedrijven en individuen wereldwijd. In deze blog duiken we dieper in op waarom WordPress de beste keuze is als basis voor je website en bekijken we de top 3 meest gebruikte page builders die je kunt integreren om je website naar een hoger niveau te tillen.

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress biedt een schat aan voordelen die het tot een ideale keuze maken voor websiteontwikkeling:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Zelfs zonder technische achtergrond kun je gemakkelijk aan de slag met WordPress. De intuïtieve interface maakt het eenvoudig om content toe te voegen, aan te passen en te beheren.
 2. Aanpasbaarheid: WordPress biedt duizenden thema’s en plugins die je kunt gebruiken om je website aan te passen aan je specifieke behoeften. Hierdoor kun je een unieke online aanwezigheid creëren die past bij je merk.
 3. SEO-vriendelijkheid: WordPress is van nature geoptimaliseerd voor zoekmachines, en met de Yoast SEO-plugin kun je je content verder optimaliseren voor betere zoekmachine-indexatie en zichtbaarheid.
 4. Community en ondersteuning: Met miljoenen gebruikers over de hele wereld is er een actieve community die constant werkt aan het verbeteren van WordPress. Dit betekent regelmatige updates, bugfixes en een schat aan online bronnen en ondersteuning.

Top 3 Gebruikte Page Builders voor WordPress:

 1. Elementor: Elementor is een krachtige, visuele page builder die intuïtieve drag-and-drop-functionaliteit biedt. Met zijn grote selectie widgets en sjablonen kun je moeiteloos complexe pagina’s bouwen zonder enige codering.
 2. Divi: Divi staat bekend om zijn veelzijdigheid en flexibiliteit. Het bevat een visuele page builder en een bibliotheek met voorgemaakte ontwerpen, zodat je snel en eenvoudig unieke lay-outs kunt maken.
 3. Beaver Builder: Beaver Builder is gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan modules en sjablonen. Het is perfect voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en maakt het mogelijk om complexe pagina’s te maken zonder enige technische kennis.

Voordelen van Page Builders:

 1. Geen codering nodig: Met page builders is geen codering vereist. Dit betekent dat zelfs mensen zonder technische achtergrond prachtige en functionele websites kunnen maken.
 2. Tijdbesparend: Page builders versnellen het ontwikkelingsproces aanzienlijk, waardoor je snel aantrekkelijke pagina’s kunt bouwen en aanpassen.
 3. Creatieve vrijheid: Page builders geven je de vrijheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Je kunt unieke ontwerpen maken die passen bij je merkidentiteit.

Wij hebben ook een blog gemaakt over de beste templates: Lees meer.

Grote Merken die WordPress Gebruiken:

Wist je dat enkele van ‘s werelds meest bekende merken vertrouwen op het WordPress-platform? Onder hen bevinden zich merken zoals:

 1. The Walt Disney Company: Disney maakt gebruik van WordPress voor hun blogs en nieuwssites, waar ze frisse en boeiende content delen met hun wereldwijde publiek.
 2. Mercedes-Benz: Het luxe automerk Mercedes-Benz gebruikt WordPress voor hun officiële nieuws- en lifestyle-blog, waardoor ze direct kunnen communiceren met autoliefhebbers over de hele wereld.
 3. Sony Music: Een van ‘s werelds grootste platenmaatschappijen, Sony Music, vertrouwt op WordPress om artiestennieuws, releases en evenementen te delen met fans en muziekliefhebbers.
 4. TechCrunch: Het invloedrijke technologienieuwsplatform TechCrunch draait op WordPress, waardoor ze dagelijks het laatste technologienieuws kunnen delen met hun lezers.
 5. The New Yorker: Dit iconische tijdschrift gebruikt WordPress om hun online inhoud te beheren en te publiceren, waaronder artikelen, essays en illustraties.

Lees welke andere merken nog meer gebruikmaken van WordPress

Conclusie

Kortom, met WordPress en krachtige page builders zoals Elementor, Divi en Beaver Builder, kun je een website creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Of je nu een klein bedrijf, een start-up of een groot merk bent, WordPress biedt de tools die je nodig hebt om een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Ga aan de slag en ontdek zelf de voordelen van dit veelzijdige platform!

Heb je een WordPress website nodig of wil je meer weten over de diensten van Yousource? Neem dan vrijblijvend contact op voor een sparringsgesprek!

Lees meer blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen aantal keren per jaar tip en trick om je website beter, sneller en mooier te maken...