Wat is WordPress en hoe kan jij een website maken?

Deel post

Inleiding

WordPress (ook wel WP genoemd) is veel meer dan een eenvoudig blogplatform; het is het toonaangevende contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt voor het bouwen van websites wereldwijd. Van kleine blogs tot aan de websites van grote merken, WordPress biedt een scala aan mogelijkheden. Maar wat maakt het zo bijzonder? En welke prominente merken maken er gebruik van? Lees verder om hierachter te komen.


Wat is WordPress?

WordPress is een open-source CMS dat gebruikt wordt voor het maken en beheren van websites. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een blogplatform (geschiedenis van wordpress) maar is door de jaren heen geëvolueerd. Nu biedt het oneindig veel thema’s, plug-ins en widgets waarmee je een volledig gepersonaliseerde website kunt maken. Voor meer diepgang over wat WP precies is, lees dit uitgebreide artikel van WPBeginner.


Hoe kun je WordPress gebruiken?

Om te beginnen heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Zodra je dit hebt, kun je WP installeren en beginnen met het bouwen van je site. De gebruiksvriendelijke interface maakt het gemakkelijk om thema’s te kiezen, inhoud toe te voegen en je site te beheren, zelfs als je geen programmeerkennis hebt. Dit artikel van Kinsta biedt een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van WP.


Grote Merken die WordPress Gebruiken

Je bent in goed gezelschap als je kiest voor WP. Grote merken zoals BBC America, Sony Music en Mercedes-Benz maken gebruik van dit platform vanwege de flexibiliteit en betrouwbaarheid. Hier is een lijst van Fortune 500 bedrijven die WordPress gebruiken.


Waarom is WordPress een Sterk en Stabiel Platform?

  • Veiligheid: Constante updates zorgen ervoor dat de veiligheid gewaarborgd blijft.
  • Flexibiliteit: Van e-commerce tot blogs, WP is veelzijdig genoeg om elke soort website te ondersteunen.
  • SEO-vriendelijk: WP is geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor je website gemakkelijker te vinden is. Meer weten? Lees dit SEO-gids voor WordPress van Yoast.
  • Gemeenschap: Er is een grote community van ontwikkelaars die bijdragen aan het platform, waardoor je altijd toegang hebt tot nieuwe functies en ondersteuning.

Percentage van WP Websites in Nederland

Volgens recente gegevens is ruim 35% van alle websites in Nederland gebouwd met WP. Dit is een sterk signaal van de populariteit en betrouwbaarheid van het platform. Hier kun je meer lezen over de opmars van WordPress in Nederland.


Conclusie

Of je nu een blog wilt starten, een online winkel wilt runnen, of een website voor je bedrijf wilt maken, WP is een betrouwbaar en veelzijdig platform dat wordt gebruikt door individuen en grote merken over de hele wereld.


Klaar om te starten met wordpress?

Wil je ook deel uitmaken van de groeiende groep tevreden WP-gebruikers? Neem contact op met Yousource voor een professioneel gebouwde WordPress-website die aan al je behoeften voldoet. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw unieke vereisten.

Neem nu contact op met ons

Lees meer blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen aantal keren per jaar tip en trick om je website beter, sneller en mooier te maken...