De meest gemaakte fouten bij wordpress websites

Deel post

WordPress website

Dat je kiest voor een WordPress website is een goed keus aangezien ruim 1/3 van alle website op het net zijn gemaakt met WordPress platform. Met zoveel gebruikers zijn er ook veelgemaakte fouten. Wij zetten de vijf veelgemaakte fouten op een rijtje zodat jij die niet maakt. 

Dubbele hosting

Wanneer je zelf een WordPress website maakt is dat een goedkeus. Je gaat waarschijnlijk eerst een domeinnaam registreren en dan naar WordPress en maakt een account aan. Dan neem je een hosting via WordPress. Eenmaal terug bij je hosting zien je waarschijnlijk ook WordPress hosting staan en neem koop je dat ook omdat je denkt dat het nodig is. Wat er nu ontstaat is dat je een van de twee hosting gaat gebruiken maar wel dubbel kosten hebt. 

Ons advies is om je hosting af te sluiten waar je ook je domeinnaam hebt geregistreerd. Een voorbeeld van een zeer gebruiksvriendelijk hosting platform is Hostnet. Hier kun je zowel domeinnaam als hostingpakket afsluiten. Je kunt starten met een WordPress hosting van 5GB. Indien nodig kun je later upgraden. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder, neem contact op met ons.

Te veel plugins

Het mooie van werken met WordPress is dat je gebruik kunt maken van Plugins. Dat is ook gelijk een valkuil voor de meesten. Zij zien en horen over plugins en downloaden het zonder verdere onderzoek naar de plugin. De meeste plugins doen zelfde werk en werken dus ook niet goed samen. De verkeerde plugins kunnen je website trager maken of zelfs breken.  Daarom is het verstanding om eerst het doel van je website helder te hebben. Is je website enkel een visitekaartje? Dan kun je alle extra plugins weglaten. Maar heb je een website die snel moet zijn om wat voor reden dan ook dan kun je nog beter gaan voor één premium plugin gaan dan 3 gratis plugins. 

Een gratis plugin die je website super snel kan maken is: WP-ROCKET. Dit is een premium plugin die niet alleen je website sneller maakt maar ook je helpt met onnodige data van je website te halen.

Geen backup plugin

Je kunt met WordPress veel werk automatiseren. Een daarvan is het maken van backups. Het maken van Backup is belangrijk want wanneer je website breek kunt je de backup gebruiken om de website weer te herstellen. 

De volgende plugins zijn gratis die jij kunt gebruiken voor je website:

Deze plugins hebben zowel een gratis versie als betaalde versie. In het begin kun je starten met de gratis versie. 

Geen SSL-certificaat

Je kent het wel, je komt op een website en je ziet een melding:”niet beveiliging” wanneer je dit ziet schrik het je af en twijfel je of je wel verder met scrollen. Dit is exact het gevoel dat de bezoeker van jouw website ook krijgt. Voorkom wegklikkers en installeer een SSL-certificaat. Dit is dat slotje dat je ziet naast de website link. De meeste hosting pakketten hebben de optie om een ”lets encrypte” toe te voegen. Dit is een gratis versie van een SSL-certificaat. 

Wij adviseren je om te gaan voor een betaalde certificaat wanneer je gegevens opslaat of wanneer je betaling ontvangt via je website. 

Automatisch updates

Je website automatisch laten updaten neemt werk uithanden. Dit is een mooi optie van WordPress website maar het is verstandig om meer controle te houden over welke plugins je automatisch laat updaten en welke niet. 

Wanneer je de verkeerde plugin automatisch laat updaten kan dit ervoor zorgen dat je website stop met werken. Dan kun je niet meer bij je website ook niet via WP-admin. In dat geval moet je een workaround uitvoeren om je website weer live te krijgen. 

De plugins die je zelf wilt updaten zijn: page builder plugin, de cache plugins en add ons.

Lees meer blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen aantal keren per jaar tip en trick om je website beter, sneller en mooier te maken...