Zo maak je de beste CTA in 2023 voor je website!

Deel post

Het ontwerpen van een effectieve call-to-action (CTA) is essentieel voor het succes van elke website. Een CTA is een element op een webpagina dat bezoekers aanmoedigt om een specifieke actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het kopen van een product of het downloaden van een e-book. Hier zijn vijf tips voor het maken van de beste call-to-action.

  1. Maak gebruik van actiewoorden

De tekst van je call-to-action moet actief en uitnodigend zijn. Maak gebruik van actiewoorden die de bezoeker aansporen om actie te ondernemen, zoals “Download nu” of “Schrijf je in”. Vermijd vage of passieve bewoordingen, zoals “Meer informatie” of “Klik hier”.

  1. Geef duidelijk aan wat de bezoeker kan verwachten

Het is belangrijk om de bezoeker te laten weten wat er gebeurt als hij op de CTA klikt. Gebruik daarom duidelijke en specifieke bewoordingen, zoals “Ontvang direct toegang tot onze exclusieve content” of “Ontvang onze nieuwsbrief met waardevolle tips en adviezen”.

  1. Maak het visueel aantrekkelijk

De CTA moet opvallen en de aandacht trekken van de bezoeker. Maak gebruik van contrasterende kleuren en zorg dat de CTA voldoende witruimte heeft om op te vallen. Zorg ook dat het formaat groot genoeg is om gemakkelijk te kunnen worden aangeklikt op zowel desktop als mobiele apparaten.

  1. Houd het simpel

Houd je CTA simpel en duidelijk. Vermijd het toevoegen van te veel informatie of opties, dit kan de bezoeker in verwarring brengen en leiden tot een lagere conversieratio. Houd het bij één duidelijke actie die je van de bezoeker verwacht.

  1. Test en optimaliseer

Het optimaliseren van je CTA is een doorlopend proces. Test verschillende versies van je CTA om te zien welke het beste presteert. Gebruik tools zoals Google Analytics om de prestaties van je CTA te meten en te analyseren.

Hier zijn vijf hoogwaardige WordPress-gerelateerde websites met informatie over hoe je de beste call-to-action kunt maken:

  1. WPBeginner – https://www.wpbeginner.com/plugins/how-to-create-a-custom-call-to-action-in-wordpress/
  2. Elegant Themes – https://www.elegantthemes.com/blog/marketing/how-to-create-a-compelling-call-to-action-on-your-website
  3. WPForms – https://wpforms.com/how-to-create-a-compelling-call-to-action-button/
  4. ThemeIsle – https://themeisle.com/blog/how-to-create-effective-calls-to-action/
  5. WPKube – https://www.wpkube.com/call-to-action-wordpress-plugins/

Bedankt voor het lezen van deze blog over het maken van de beste call-to-action. Als je op zoek bent naar professionele hulp bij het ontwikkelen van je website, overweeg dan om samen te werken met YouSource. We bieden een scala aan webdesign- en ontwikkelingsdiensten die aansluiten bij de behoeften van jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op via onze website en bekijk ons portfolio om te zien wat we hebben gedaan voor onze klanten. Laten we samenwerken om jouw online aanwezigheid te verbeteren en jouw bedrijf te laten groeien.

Lees meer blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen aantal keren per jaar tip en trick om je website beter, sneller en mooier te maken...